Katere barve za obrvi uporabiti in katere so najboljše

Če razmišljate, da bi si pobarvali obrvi, potem je dobro, da si barve za obrvi tudi malo pogledate, kajti trg je poln kozmetičnih artiklov in tako je dobro, da pregledate, katere barve za obrvi bi izbrali vi. 

Naročiti preko spleta je najlažje, mogoče je edino zoprno to, da enostavno ne moremo povprašati, ali je izdelek dober in dobiti kakšen nasvet. Ponekod imajo tudi to, tako da lahko tudi preko spleta vprašate za nasvet. A če ste človek, ki se raje pozanima v živo je najboljše, da stopite do kozmetičnega salona in povprašate, katere barve za obrvi so dobre in da vam oni izberejo barvo, ki se bo vam najbolj podala. 

Ponekod so v kozmetičnih salonih ravno tako pripravljeni pomagati, ponekod, pa si morate izdelke izbirati sami. Sama sem imela zelo lepo izkušnjo, ko sem se lovila in iskala barve za obrvi. Svetovalka v prodajalni je videla, da mogoče potrebujem pomoč in pristopila. Tako mi je pokazala, kje se nahajajo barve za obrvi in mi nato celo pomagala izbrati pravo barvo, kar nisem pričakovala. 

Ker sem bila tako navdušena nad prijaznostjo, sem se odločila, da bom postala stalna stranka te kozmetične trgovine. Tako sem vedno, ko sem potrebovala nasvet, šla k njim in so mi vedno tudi pomagali. 

Ker prvič nisem poznala barve za obrvi in ker mi je svetovalka tako lepo razložila, sem ji hvaležna še danes. Resnično je veliko vredno, če so v trgovini svetovalci ali prodajalci tako dobri, da ti pomagajo. Marsikdo se ne znajde in tako kupi napačni izdelek in zato ima dvojne stroške, ker mora izdelek kupiti še enkrat. Tako so meni težavo predstavljale barve za obrvi, ki mi sedaj ne več. Sedaj imam pravo barvo za obrvi, ker sem dobila pravi nasvet. Nasvet v trgovini je še kako dobrodošel, da mi kupimo pravi izdelek, s katerim smo zadovoljni. 

Pregled odtokov v počitniški hiški

Tokrat smo odšli na morje malo prej. Rezervirali smo počitniško hiško, ker so cene bile še sorazmerno nizke in smo si tako lahko privoščili nekaj dni več. Nas pa je presenetil slab vonj v hiški in mož je takoj naredil pregled odtokov in videl, da odtoki niso čisti. Potrebno jih je bilo očistiti. 

Poklicali smo lastnika hiške, da naj se oglasi in sam naredi potrebni pregled odtokov, da se prepriča, da odtoki niso čisto. Lastnik je bil malo nervozen, ker je vedel, da to za seboj prinese stroške. Še po telefonu nas je spraševal, ali voda pravilno odteka in ker je voda odtekala, je bil prepričan, da pregled odtokov ni potreben. 

Takrat sem mu povedal, da se morajo odtoki očistiti in če tega ne bo uredil sam, bom jaz uredil na njegove stroške. Še isto uro je prišel gospod, ki je očistil vse odtoke. Kako hitro so se uredile stvari. Če ne gre drugače, moraš vztrajati in potem dosežeš, kar želiš. 

Po eni uri, ko je bil narejen pregled odtokov in ko so odtoki bili očiščeni, ni bilo več neprijetnega vonja. To je bilo potrdilo, da smo imeli prav in šele potem smo lahko sproščeno začeli uživati svoj dopust. 

Če se vam na dopustu kdaj zgodi kaj takega, da iz odtokov smrdi, ali pa so zamašeni, takoj naredite pregled odtokov in pokličite lastnika, naj zadevo uredi. Če je ne želi, pa vi pokličete sami in vse stroške nosi lastnik nepremičnine. 

Tako je to enostavno. Zagotovo pa si ne dovolite, da imate neočiščene odtoke, ker ste plačali preveč, da bi dopust preživeli na tak način. Poskrbite za pregled odtokov, kajti to vpliva tudi na vaše počutje in zdravje. Zamašeni in umazani odtoki sigurno ne prinesejo prav ničesar dobrega. Naj bo narejen pregled odtokov, če ste menja, da je to potrebno. 

Vsakodnevna meditacija mi pomaga pri boljšem počutju

Ko sem prišla v srednja leta, sem pogosto postala utrujena, tako sem vedela, da ne bo šlo naprej. Morala sem nekaj spremeniti, pa še sama nisem vedela, kaj točno naj bi bilo to. Tako sem zasledila, kako je velikim ljudem pomagala meditacija in se tudi sama začela ukvarjati z njo.

Ker sem bila čisti začetnik, ker je kar nekaj časa trajalo, da je meditacija postala moj vsakdan. Moram priznati, da ne gre tako enostavno, kot sem sprva mislila. Ko pa je meditacija postala del mene, sem zaživela in postala srečnejša. Moja utrujenost je počasi izginjal in spet sem dobila nekaj novih idej. Tako sem se zavedala, da sem prišla iz tiste zoprne utrujenosti in da bom lahko spet živela tako, kot sem včasih. 

Ni prav, da ko pridemo v srednja leta in se počutimo utrujeno, da si rečemo, da je to nekaj normalnega za naša leta, ker žal ni. Tako se nam ni treba počutiti in prav je, da ta problem rešimo čim prej. Moja vsakodnevna meditacija me je osrečevala, komaj sem čakala, da jo izvajam. Moj mož je bil drugačen, on na meditacijo ni dal popolnoma nič, tako sem zaradi sebe, da sem bila resnično sproščena meditirala takrat, ko njega ni bilo doma, kajti tako sem se lahko resnično sprostila. 

Vsak človek ima določene želje, če nimate želja in planov, potem nekaj ne delate prav. Kajti prav je, da se veselite vsakega dne posebej, da ste srečni in da uživate dneve, ki so pred vami. Jaz to sedaj znam, ker mi je pomagala meditacija. Vsak dan je lepši in poln planov, tega mi nikoli ne zmanjka. Zavedam pa se, da moram tudi sama poskrbeti za to, kajti meditacija je del mene in jaz moram biti toliko skrbna, da jo tudi delam. 

Zame je meditacija gledati na življenje pozitivno. 

V mojem najemniškem stanovanju bodo pvc vrata zamenjala obrabljena lesena vrata

Še dobro, da obstajajo bolj ugodna vrata, kot so pvc vrata, ki so ljub temu lepa in kvalitetna. Če ne bi bilo tako, bi v najemniškem stanovanju še vedno imela stara lesena vrata, ki so bila že res obrabljena ter ne več preveč lepa na pogled. Nekje so bila že zelo popraskana, drugje je barva bila že precej neenakomerna in še marsikaj bi se našlo.

Že nekaj let živim v najemniškem stanovanju, ki je sicer zelo lepo in prostorno, a žal je imelo vrata, ki niso več najbolje opravljale svojih nalog Vedno se raje pristaš naravnih izdelkov, ampak pogosto takšne stvari stanejo več, kako ostale. Ampak, res je bilo že vse na meji. Redno sem obveščala lastnika, kaj se dogaja, ampak seveda nihče, ki oddaja stanovanje v najem, ne želi delati prevelikih investicij, zato je razumljivo odlašal do zadnjega. Sem pa seveda tudi jaz malo gledala, kakšne so cene na trgu za različna vrata in našla pvc vrata, ki so bila res zelo ugodna. In ko sem nazadnje z njim govorila, sem mu poleg tega, da sem mu predložila fotografije, kakšna so vrata v stanovanju, pokazala še pvc vrata, ki sem jih našla, ki imajo res nizko ceno in zato investicija ne bo visoka. Videl je, da gredo stara vrata res že proti koncu in da bo treba ukrepati. 

Ker je bila ravno zgodna pomlad, se je odločil, da bo naslednji mesec naredil menjavo vrat. Sicer gre le za 3 vrata, ampak bo vseeno nekaj. Naročil je temno rjava pvc vrata, ki sploh niso videti, da bi bila plastična. Osebno so mi zelo lepa in vem, da bo do zelo pristajala v stanovanje. Čez približno dva tedna lahko rečem, da bo moje stanovanje končno polepšano, saj bodo v njem nova pvc vrata, ki jih že najmanj kakšno leto komaj čakam.

Vnetje mehurja na počitnicah in počivanje tri dni

Kako nesrečna sem bila, ko sem dobila vnetje mehurja na počitnicah, ker tega res nisem pričakovala. Tako zelo sem čakala to morje in na koncu tri dni ležala v apartmaju, ker sem morala počivati, saj mi je tako svetoval zdravnik, ker sem jemala antibiotike. 

Ko sem počivala, sem si večkrat rekla, kako je to mogoče, da imam vnetje mehurja, ker jaz tega nisem imela prav nikoli.

Nič drugega mi ni škodovalo kot pa to, da sem prvi dan bila v morju več kot 5 ur in očitno moje telo ni bilo navajeno tega in je odreagiralo. Včasih se spominjam, da me to ni prav nič motilo, včasih sem bila tudi zunaj z mokrimi kopalkami več ur, pa nikoli nisem dobila vnetje mehurja, tako da ne vem, kako je to sedaj mogoče, da sem postala tako občutljiva. 

Moj dopust je tako bil bolj slab, ker sem morala 3 dni ležati, kasneje pa se seveda nisem upala več kopati, da ne bi nazaj dobila vnetje mehurja, ker to kar precej boli. 

Naslednjič, ko pridem na morje, pa dobro vem, da se moram kopati postopoma, zagotovo pa ne takoj prvi dan več ur. To mi je bila šola, da tega ne bom ponovila nikoli več. Še dobro, da mi je zdravnik predpisal antibiotike na morju, ker drugače ne vem, kako bi zdržala, če ne drugega, bi morala prav domov. 

Moje letošnje morje je bilo bolj tako, vse se je spremenilo v trenutku, ko sem dobila vnetje mehurja, da nisem mogla početi stvari, ki so me veselile. 

Drugi leto bo drugače, samo žal mi je, da sem letos imela takšen grozen dopust, kriva pa sem žal sama. Sedaj sem že očitno v občutljivih letih za mehur, tako da vnetje mehurja hitro pride in zato bo potrebno za naprej čuvati svoje zdravje

Tokrat sem prijateljico presenetila in ji kupila serum za rast trepalnic

Nazadnje, ko sva se videli, se mi je potožila, da ima zelo redke trepalnice in da je vedno bila tako ponosna na svoje oči, ker so bile tako lepe, trepalnice pa so bile tako goste in dolge. Takrat sem ji omenila serum za rast trepalnic, pa mi ni delovala, da bi jo to zanimalo. Preveč se je obremenjevala, a naredila ni prav nič. 

Jaz sem imela svojo kozmetičarko in tako sem se odločila, da se bom pri njej pozanimala, kateri serum za rast trepalnic je res dober. Ko sem svojo kozmetičarko vprašala za serum za rast trepalnic, me je čudno pogledala, ker je vedela, da so moje trepalnice goste in dolge. Vprašala me je, ali želim serum iz preventive, ker drugače ga ne potrebujem, pa sem ji povedala, da gre za mojo prijateljico, ki je včasih imela res lepe trepalnice, sedaj pa jih nima več. 

Tako mi je priporočala res dober serum za rast trepalnic, ki ni bil poceni. Malo sem premišljevala, ali naj ji ga kupim ali ne, potem pa sem se odločila, da sem ga kupila, ker sem vedela, kako srečna bi bila moja prijateljica, če bi se ji trepalnice opomogle. Vedela sem, da bi mi bila res hvaležna. 

Zakaj pa so prijatelji?

Zato, da si med seboj pomagamo. Tako sem kupila serum za rast trepalnic in jo povabila na pijačo. 

Iz torbice sem potegnila serum za rast trepalnic in ji razložila, da je res dober in da upam, da ji bo pomagal. Hotela mi ga je plačati, ker je vedela, da so te stvari drage, jaz pa sem ji rekla, da je to malo bolj zgodno darilo za rojstni dan in da nočem denarja. 

Rezultat vsega tega je bil ta, da ji je serum za rast trepalnic pomagal in da ima spet ta svoj lepi pogled, ki ga je tako pogrešala. 

Savna ja ali ne v novi hiši

Smo proti koncu del svoje nove hiše in z ženo se ne moreva odločiti ali bi bila savna v hiši dobra naložba ali ne. Žena se boji, da bo samo stran vržen denar, ker po njenem mnenju, se ne bo skoraj nihče hodil savnat. Jaz pa menim, da bi občasno zelo pasalo, sploh pozimi, da bi se malo prešvicali.

Ker ne poznam nikogar, pri katerem bi bila savna del bivalnega prostora, sem moral poiskati odgovore drugje. Malo sem povprašal pri prodajalcih:

  • kakšne savne se sploh dobijo, 
  • kakšne so cene, 
  • velikosti, 
  • kam priporočajo, da se savna postaviti, 
  • kako pogosto priporočajo uporabo … 

Dobil sem zelo različne namige in ideje. Tudi cene so zelo različne. Izvedel sem, da so pri znanem trgovcu občasno na voljo zelo dobre, s triletno garancijo, za približno 1000 €. Cena bi bila sicer sprejemljiva, ampak šele čez nekaj časa, ker imamo še veliko stroškov okoli hiše in ne vem, če bo zadosti sploh, da vse končamo. 

No, tukaj se bom sedaj strinjal z ženo. Sicer sva se pogovorila, predebatirala vse možnosti ali savna ja ali savna ne, tudi kam bi jo lahko postavili sva se pomenila. Ampak sva se nekako odločila, da iz finančnega vidika, to idejo za nekoliko časa opustim. Priložnosti bo še veliko, prostor imava in ko bo primeren čas, bo tudi savna v našem domu. 

Ko sva že tako pretuhtala in predebatirala vse, sem spoznal človeka, ki stanuje blizu nas. Povedal mi je, da je tudi sam pred leti bil v enaki situaciji in se z ženo nista mogla odločiti ali savna ja ali ne. Na koncu je padla odločitev, da jo kupita, ravno pri tem trgovcu, katerega sem imel tudi sam v mislih. On je čisto navdušen in pravi, da jo sedaj vsa družina uporablja kar bolj pogosto, kot so mislili. Povabil me je na obisk, da si z ženo lahko skupaj ogledava in vidiva, kako zgleda.

Zakaj vse je pomemben vitamin A

Vitamin A je v prvi vrsti ključnega pomena za normalno rast, prav tako za delovanje imunskega sistema, delovanje vida, izgradnjo kože ter sluznice, presnovo železa. Nudi odlično oporo pri reprodukciji ter učinkovito vpliva na razvoj celic ter tkiv.

Provitamin vitamina A in vitamin A se nahajata v najrazličnejših vrstah živil. Posledično se ga lahko z dovolj pestro ter uravnoteženo prehrano zaužije dovolj.

Odlični viri vitamina A

Znano je, da se vitamin A v nekoliko večjih količinah nahaja v jetrih, maslu, jajcih, ribah, živilih rastlinskega izvora, ki vsebujejo veliko beta karotena. Predvsem ga je veliko v zelenjavi, ki je oranžne pa tudi temno zelene barve. Našli ga boste tudi v sadju vijolične ter oranžne barve.

Sicer pa vitamin A lahko najpogosteje najdete v žitih, ki jih uživate za zajtrk, ter margarini. Ob tem je pomembno poudariti, da svetloba ter toplotna obdelava ob prisotnosti kisika povzročata precej velike izgube tovrstnega vitamina.

Kdo je najbolj podvržen tveganju za pomanjkanje vitamina A

Tveganju za pomanjkanje A vitamina so še posebej podvrženi novorojenčki, prav tako tudi vsi otroci s pogostimi okužbami ter vsi, ki so oboleli za ošpicami. S takšno težavo se neredko soočajo tudi starejše odrasle osebe.

Sicer pa se vitamin A oziroma potreba po njem še posebej poveča v času nosečnosti ter dojenja. Zanimivo je dejstvo, da je vnos tovrstnega vitamina v času nosečnosti lahko za kar tretjino večji kot pred nosečnostjo. V nekaterih primerih je zato dobro, da se vitamin A še posebej dodaja.

Povečanje razpoložljivosti vitamina A iz živil rastlinskega izvora

Ste vedeli, da lahko razpoložljivost vitamina A iz živil rastlinskega izvora, ki so bogata z beta karotenom, lahko izjemno povečamo v primeru, če takšna živila soparimo ter jim dodamo še nekaj maščobe?

Za večino med vami pa je verjetno zanimiv podatek tudi ta, da se prvo pomanjkanje vitamina A kaže kot nočna svetloba. Na sploh pa velja, da resnejšega pomanjkanja tovrstnega vitamina v razvitejših predelih sveta praviloma ni zaznati. Torej vam ni treba posebej skrbeti za vitamin A.

Melanom je kožni rak, ki ne izbira spola

Kožni rak melanom je eden od najbolj malignih tumorjev kože. Čeprav takšna vrsta raka predstavlja samo 4 odstotke vseh vrst raka na koži, pa je njegova smrtnost kar 80 %. Melanom se lahko pojavi na koži ali pa kje drugje, na primer v dihalih, prebavilih, sečnici, nožnici, možganih pa tudi znotraj samega očesa. Takšen kožni rak praviloma izgleda kot lezija kože. Je v obliki temno rjave ali pa črne lise oziroma madeža s povsem neenakomerno asimetričnimi robovi. Njegov premer je večji od 6 milimetrov.

Obstajata dve vrsti melanoma. To sta kožni rak radikalne rasti in vertikalne rasti. Pri 80 % bolnikih se melanom razvije iz pigmentacije kože. veliko redkeje se pojavi na povsem nespremenjeni koži. Po celem sveti se obolevnost ter umrljivost zaradi melanoma strmo povečujeta.

Ključni razlogi za nastanek melanoma

Resnični vzrok, zakaj nastane takšen kožni rak, še ni povsem jasen. Epidemiološke študije pa kažejo na to, da se veliko pogosteje pojavlja pri osebah z nekoliko svetlejšo barvo kože, oči, las. Prav tako pri tistih ljudeh, ki imajo zelo veliko pigmentnih kožnih sprememb na telesu.

Za  nastanek melanoma je neredko krivo tudi rekreativno sončenje oziroma prekomerna izpostavljenost svetlobi sonca. Največ oseb, ki jih prizadene takšen kožni rak, živi v državah blizu ekvatorja, v Avstraliji ter Izraelu. V omenjenih predelih za melanomom zboli več kot 40 ljudi na 100 000 prebivalcev.

Kožni rak, ki se najpogosteje pojavi med 20. in 60. letom starosti

Melanom je kožni rak, ki se najpogosteje pojavi v starosti med 20 in 60 let, in to pri obeh spolih. Pri predstavnicah nežnejšega spola je melanom na 2. mestu, takoj za rakom dojk. Najpogosteje pa se pojavi na nogah ter rokah. Pri moških se kožni rak te vrste najpogosteje pojavi na trupu. Na sploh pa se najpogosteje pojavlja na predelih telesa, ki so bili izpostavljeni soncu. Obenem pa ne smemo pozabiti na to, da se melanom ne nazadnje lahko pojavi tudi pod nohti, med prsti in v lasišču. Ključ do uspešnega zdravljenje je, da se zgodaj odkrije kožni rak.

Imunoterapija zagotavlja dobro kakovost življenja

Imunoterapija je v zadnjih nekaj letih zagotovo postala eden od ključnih načinov zdravljenja ljudi z rakom. Še posebej pomemben je vzpon imunoterapije na področju raka pljuč. Pri določenih vrstah tega raka namreč že več kot dve desetletji ni prišlo do prav nobenega napredka pri zdravljenju. Ravno zato so imeli tovrstni bolniki do sedaj zelo slabo prognozo.

Po dosedanjih izsledkih ima torej imunoterapija ravno pri zdravljenju pljučnega raka zelo dobre rezultate. Lahko rečemo, da takšna metoda pomeni spremembo paradigme v zdravljenju raka pljuč. Pri imunoterapiji se v nasprotju s kemoterapijo, ki direktno uničuje oziroma ubija celice, poskuša vzpostaviti ravnovesje v imunskem sistemu. Telesu se tako pomaga prepoznati tumorske celice kot tujke ter se ga na ta način opremi v učinkovit boj z njimi.

Odziv na imunoterapijo se včasih pokaže z zamikom

Znano je, da se imunoterapija oziroma njeni učinki lahko pokažejo tudi z zamikom. Potreben je torej tudi čas, da imunski sistem ustrezno obnovi svoje delovanje – da postane učinkovitejši.

Zdravljenje pljučnega raka s pomočjo kemoterapije torej počasi, a zanesljivo postaja del preteklosti. Vse bolj se namreč uveljavljajo tarčna zdravila in zdravljenje s pomočjo imunoterapije. Lahko rečemo, da je imunoterapija del precizne medicine, ki je kot neke vrste nadgradnja bolniku prilagojenega zdravljenja.

V prihodnjih letih bo imunoterapija zagotovo izboljšala preživetje pri bolnikih z rakom pljuč

Dejstvo je, da bo imunoterapija v naslednjih letih zagotovo izboljšala preživetje bolnikov, ki se soočajo s pljučnim rakom. Ključni izziv pri tej metodi zdravljenja pa je ta, da se najde označevalce, ki bodo bolj precizno odredili, pri katerih bolnikih terapija deluje.

Lepota imunoterapije je torej v izjemno dolgem preživetju. Stroka je izjemno optimistična. Meni celo, da bi nekateri bolniki bili lahko za vedno ozdravljeni. Sicer pa je v tem hipu pri nas takšno zdravljenje zelo omejeno. Zavarovalnica ga namreč še ne financira. Na voljo je le nekaj pacientom, ki so vključeni v donacijski program. A vsekakor obstaja upanje, da del zdravljenja postane tudi imunoterapija.