Nepremičnine Koper in moj kotiček za pobeg

Vedno sem si želela imeti svoj vikend ob morju, kjer bi preživljala proste vikende in tako so nepremičnine Koper bile moj velik izziv, najti primerno mesto, primerni objekt, za svoj oddih in pobeg iz mestnega vrveža naše prestolnice.

V iskanju nepremičnine Koper sem naletela na nemalo zanimivih kotičkov, kjer so bile postavljene manjše hiške, kot neki vikendi, vendar v velikih primerih ni bilo urejenega dovoza do objekta, spet druge niso imele urejene komunalne infrastrukture, spet tretje so bile v pretirano razpadajočem stanju in bi kljub ceni, ki so jo zahtevali lastniki, bila potrebna večja finančna naložba, ki pa ji v tem trenutku nisem bila kos. 

Na hribu zagledam majhno, nekoliko dotrajano hiško, ki je bila še vedno v stanju za bivanje, osnovni pogoji so bili zagotovljeni, cesta in dovoz urejena, zato sem se napotila tja. Pripeljem na majhno dvorišče in pred mano se odpre razgled na mesto Koper, veličastno. Pokličem nekaj agencij, ki so nepremičnine Koper ponujale strankam in izvem vse potrebne informacije, nato počakam nekaj minut in že se je pripeljal agent z mapo v rokah. 

Razkazal mi je okolico in povedal, da je na drugi strani te hiške še nekaj dreves oljk, ki spadajo zraven. Nadvse navdušena pa sem bila nad tem da je notranjost hiše že popolnoma preurejena in sodobno opremljena, kar je pomenilo, da bo strošek v to nepremičnino resnično minimalen.

Redkost je najti takšne nepremičnine Koper v tako hitrem času, kot je uspelo to meni, a zgleda da mi je ta hiška bila namenjena že dolgo nazaj, saj sta prva lastnika nosila po naključju isti priimek. No in da je bil dan še nekoliko bolj zanimiv, sem poizkušala izvedeti kdo sta bila prva lastnika te hiške in izkazalo se je, da sta bila lastnika te nepremičnine Koper, moja daljna sorodnika izpred nekaj desetletij.