Špargljeva juha in lahke večerje

Ko človek pride v srednja leta, slej ko prej opazi, da mora gledati na prehrano. Kar hitro ugotovi, da mu težka in mastna hrana ne paše in ne vpliva dobro na njegovo zdravje. Tako sem tudi sama opazila, da se moja prebava spreminja in da zvečer ne smem jesti težke, mastne in sladke hrane. To je seveda bilo zame kar težko, kajti še kako rada sem zvečer pojedla kaj sladkega. Ker so na tržnicah ravno prodajali šparglje, sem pomislila, da bi bila špargljeva juha zame idealna rešitev za večerjo. 

Tako sem naredila korak naprej in začela gledati, kaj točno jem. Seveda sem videla, da pojem kar nekaj težke in sladke hrane. Prvi dnevi so bili zame najtežji. Tako težko sem se uprla, da nisem jedla sladkarij. Zelo rada imam sladikarije in nikakor si nisem mogla dopovedati, da jih nisem jedla. Ja, seveda je bila zvečer na mizi špargljeva juha, ampak sem potem še vseeno pojedla kaj sladkega. 

Špargljeva juha in lahke večerje

Nekako sem se s tem borila nekaj dni. Na mizi špargljeva juha in v predalu sladkarije. Dokler nisem pojedla čisto vseh sladkarij, ki sem jih imela doma, ni bilo smisla, da sem se ukvarjala s tem, da zvečer ne bi jedla sladkarij. 

Drugače pa je bilo točno tisti dan, ko mi sladkarij doma zmanjkalo. Tako je bila končno zame dovolj špargljeva juha. Ko mi je prvi včer uspelo, da sem pojedla samo juho in nič več, sem vedela, da bo naprej lažje. Tako je sedaj pri meni zvečer na meniju špargljeva juha in nič več. Najlepše pri vsem tem pa je to, da boljše spim in se čez dan že boljše počutim. Resnično sem spoznala, da sladkarije niso zdrave in da tudi na moje telo ne vplivajo dobro. Moram priznati, da me je rešila prav špargljeva juha in upam, da bom tako odločna še naprej.